به گزارش خبرگزاری مهر، معاون آموزش و پرورش عمومی امروز در حاشیه گردهمایی معاونان آموزش و پرورش عمومی کشور در اردوگاه شهید باهنر، گفت: به رغم اینکه مباحث فرهنگی و تربیتی ماهیتا دیر بازده هستند اما سمت و سوی این معاونت در جهت تحول آموزشی گام برداشته از جمله اجرای طرح آزمایشی ارزشیابی توصیفی برای پایه های اول تا سوم ابتدای، پوشش تقریبا کامل دوره راهنمایی در طرح تخصیص مشاوره راهنمایی و آموزش ده هزار نفر مربی قرآن از این شاخصه ها می باشد.
احمدی به روند رو به جلو تحول آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: چون بحث تغییر در فرهنگ و تحول در نظام آموزش به باورهای اعتقادی، سنت ها، آداب و رسوم مربوط است و بسیاری از آنها باید با کارهای فرهنگی، اعتقادی و آموزشی همراه باشد تا بتوان شرایط جدید را جایگزین شرایط قدیم کرد ولی با این اوصاف حرکت در مسیر تحول شروع شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جایگزین کردن ارزشیابی توصیفی به جای مقیاس های کمی در دوره ابتدایی گفت: البته مردمی که سالها با نمره و فرهنگ 20 زندگی کرده اند به سادگی پذیرای تغییر هر چند مثبت نیستند لذا این تحول باید به تدریح صورت بگیرد.
وی روند تحول در آموزش و پرورش را خوب توصیف کرد و گفت: در خصوص آموزش توصیفی هر سال برای معلمان دوره های آموزشی برگزار شده است. هم برای معلمان جدید و هم برای معلمان قدیم و حدودا کلاس هایی که ارزشیابی توصیفی پایه های اول تا سوم تحت پوشش قرار گرفتند و طرح در 10 درصد مدارس راهنمایی و تقریبا تمام مدارس ابتدایی در حال اجرای آزمایشی است.
احمدی در خصوص مدت اجرای طرح آزمایشی گفت: دو سال به طور آزمایشی و در سال 87-86 هم به صورت آزمایشی برگزار کنیم و بعد از اتمام دوره آزمایشی شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص چگونگی این طرح اظهار نظر خواهد کرد.
وی گفت: در خصوص ارزشیابی توصیفی مطالعات تطبیقی هم روی حدود 40 کشور را انجام دادیم و در نهایت یک الگوی بومی با استفاده از تجارب کشورهای دیگر و نظر کارشناسان ارزشیابی و سنجش طراحی شد.
احمدی تاکید کرد: در روش ارزشیابی توصیفی کارنامه جداگانه ای را به دانش آموزان ارائه می دهیم که در این کارنامه از روش یادگیری و میزان یادگیری به دانش آموز گفته خواهد شد و بازخورد آن نیز به والدین و معلمان گفته می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به استفاده از ابزارهای متعدد برای سنجش دانش آموزان در این طرح اظهار داشت: فقط میزان نمره و دانش شناختی و محفوظات مد نظر نیست بلکه از نظر اجتماعی، عواطف و جسمانی با ابزارهای متعدد دانش آموز را می سنجیم و پرونده تحصیلی و تربیتی برای دانش آموز تشکیل می گردد از آزمونهای عملکردی برای سنجش توانمندی دانش آموز استفاده می گردد.
وی افزود: از ویژگی های دیگر ارزشیابی توصیفی حذف اضطراب نمره است و اشاره کرد بر اساس تحقیق پژوهشی ثابت شد در کلاس های توصیفی دانش آموزان اضطراب و استرس کمتری دارند.
احمدی اشاره کرد: از دیگر شاخصهای تحول در نظام آموزشی "مدرسه محوری است".
وی یکی دیگر از مصادیق تحول در آموزش و پرورش را تلاش در جهت افزایش پوشش قرآنی در مدارس دانست و گفت: در این راستا در سال 86 -85 ، 10 هزار نفر مربی آموزش قرآن دیده اند و این رقم نسبت به سال 84 ، 5 برابر افزایش داشته و در خصوص آموزش قرآن به نوآموزان با یک جهش روبرو بودیم و از 630 هزار در سال 84 به 750 هزار نفر در سال 86-85 رسیدیم.
نظر شما